Ga naar de inhoud
Energielabel of -index voor woningen
Diensten > Energielabels en Keuringen
Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel-index ontvangen. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet het voorlopige label definitief gemaakt hebben. Ontbreekt een definitief label bij verkoop of verhuur, dan riskeert u een boete van maximaal 405 euro. Een energielabel/index heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Drie mogelijkheden:

U kunt zelf online een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat kan eenvoudig online en kost bij HSlijp advies 8 euro. Hiervoor logt u in met uw DigiD, past u de woninggegevens aan en levert u digitaal bewijs aan (zoals een bouwtechnisch rapport, factuur of  foto’s).
Na het controleren en aanpassen selecteert u HSlijp advies als  deskundige. Wij controleren na ontvangst van je energielabel aanvraag de gegevens van je woning. Na akkoord ontvangt u, meestal nog dezelfde dag een goedkoop definitief energielabel per mail.

Een Energie-index laten bepalen. Het online energielabel is voor 80% gebaseerd op de standaardkwaliteit van woningen uit het zelfde bouwjaar als uw woning. Wijkt uw woning daar vanaf kunt u overwegen om een energie-index te laten bepalen. Hierbij worden alle aspecten die de energiehuishouding van uw woning bepalen door HSlijp advies in beeld gebracht. De kosten van een energie index zijn € 100 excl. btw voor woningen tot 80 m² en daarboven afhankelijk van de grote en ligging van de woning. Voor meer informatie en contact kunt u uw gegevens sturen met het formulier onder aan deze pagina.

Energie-index in combinatie met energie-advies voor de koper. Door het combineren van de verplichte energie-index met een advies voor de koper welke investeringen nu verstandig zijn om later (of nu) zonder aardgas comfortabel te kunnen wonen, kunnen beide partijen geld besparen doordat er maar een bezoek van de energie-adviseur nodig is. Kosten voor deze aanpak vanaf € 200,-- excl. btw.
Informatie-aanvraag energielabel/-index
Het verzorgen van aanvraag en registratie van een energielabel
Het laten bepalen van de energie-index

© 2020 – HSlijp advies
Terug naar de inhoud